Hallo lieve dansers, liefhebbers van Linedance en overig publiek,

Ik ben Liane van Dijk-van Dun uit Tilburg, NL. en ben 10-voudig Wereldkampioene in Linedancing.

Ik ben ook bekend als “Linedance Lady Liane”
en “PeeWee” van de “PeeWee Dancefriends”
en “PeeWee’s Dynamic Dancecentre"


Ik ben geboren en opgegroeid in Goirle in Noord-Brabant, waar ik met mijn ouders en drie broers lang gewoond heb. Mijn ouders kunnen er helaas niet meer bij zijn, maar in mijn hart draag ik ze overal mee naartoe.
Ik leerde al vroeg Cees kennen, we zijn al jaren samen, getrouwd en wonen in Tilburg.
We hebben twee grote honden die we niet kunnen missen en genieten van allerlei leuke dingen die we zoveel mogelijk samen proberen te doen. Naast andere en voormalige hobby’s is vooral de linedance sport de laatste jaren een groot deel van ons leven gaan innemen.

Ik heb dansen en sporten altijd leuk gevonden, ben majorette geweest, heb turnen gedaan, ben stijldansen gaan doen en ook nog vele jaren jazz- en showballet. Ongeveer 10 jaar geleden heb ik pas het linedansen leren kennen.

Ik ben – na niet zo heel lang eerst lekker social linedance gedaan te hebben - met Intermediate Showcase destijds mijn eerste wedstrijddans begonnen en vervolgens heb ik de intermediate Classics gedanst aangezien ik nauwelijks of geen regels kende en niemand had die me dat bij bracht of kon brengen, dus moest ik dit zelf gaan onderzoeken.
Daarna heb ik in de categorieën Diamond, Advanced, Showcase, Renegade,
Crown en Regal van 2001 t/m 2007 al mijn (ook dubbele) wereldtitels behaald.
Natuurlijk heb ik ook al diverse jaren allerlei andere nationale- en internationale titels gewonnen.
In 2007 heb ik de dubbele titel voor Worldchampion Regal 2007 én Worldchampion Diamond Renegade 2007 nog in de wacht gesleept. Iets waar ik al jaren en nog steeds erg trots op ben, zeker daar ik al mijn dansen en shows zelf helemaal bedacht en de choreografie van gemaakt heb. Zelfs de muziekmedleys hebben mijn man Cees en ik gezamenlijk samengesteld en gemixed.

Men leert mij steeds meer als nationaal- /internationaal- en erkend voormalig UCWDC- en huidig WCDF jurylid kennen en men ziet mij steeds vaker op de Nederlandse en buitenlandse wedstrijden; als jurylid, instructrice voor workshops en ook als danseres.

Tevens ben ik instructrice voor de "PeeWee Dancefriends" uit Tilburg en coach diverse Nederlandse- én buitenlandse wedstrijddansers, die óf gewoon ‘social’ beter willen leren dansen óf op wedstrijden goed of nog beter willen presteren en daarom voor een goede kwalitatieve ondersteuning/coaching kiezen.

Daarnaast verzorg ik naast lesgeven en coachen ook (waar ik natuurlijk beschikbaar ben) workshops en/of demonstraties (voor o.a. bedrijfsfeesten, familiefeestjes, vrijgezellenparty's, festivals, op scholen, voor de gemeente - om maar enkele voorbeelden te noemen).

Ik ben er erg trots op als een van de grote topsporters van Tilburg en omstreken sportambassadrice voor deze gemeente te zijn en mijn danssport en passie uit te kunnen dragen naar anderen. Al vele jaren ben ik genomineerd voor sportvrouw van het jaar en in 2001 ben ik ook door de Tilburgse Sportraad en het Tilburgse publiek uitgeroepen tot daadwerkelijk Sportvrouw van het jaar (door de vele en hoge topsporters en de grote concurrentie van Olympisch kampioenen valt het hier niet mee deze titel zelfs van hen nogmaals te winnen, aangezien zij veel bekender zijn en de media over de hele wereld hun sport en persoontje naar voren brengt, wat voor het linedance als topsport moeizaam is).

Samen met mijn man Cees ga ik naar wedstrijden, waar hij nagenoeg overal de medische (sport)ondersteuning voor zijn rekening neemt. Na diverse opleidingen en studies is hij zich als hobby vooral op de sporters en linedancers gaan richten. Hij heeft dan ook veel eer van zijn werk en de dansers en ouders zien graag dat hij meekomt.

In het dagelijkse leven ben ik ook nog Management Assistente bij een grote firma en deze taak in combinatie met mijn huishouden, huisdieren, tuin, mijn dansstudio, mijn familie, vrienden, leerlingen en nog allerlei andere zaken om bij te houden vergen erg veel tijd en energie. Een bezig bij dus met een heel druk programma, maar het dansen is dan ook mijn grote hobby, al kan ik dan niet te pas en te onpas overal heen.

Kent u mij nog niet persoonlijk, dan hoop ik dat u hiervoor eens een keer, ergens waar we elkaar treffen, de moeite wilt nemen.U kunt mij benaderen via telefoon nr. 013-5356870 of 0610343786 of door het sturen van een e-mail naar lianevandijk@hccnet.nl. Voor overige informatie verwijs ik u door naar de contact en welkomstpagina.

Groetjes,

Liane